Μακάμπι - Βιλερμπάν: 93-62




Η Μακάμπι κράτησε και πάλι... αλώβητη την έδρα της, παίρνοντας την πέμπτη της νίκη σε ισάριθμα εντός έδρας παιχνίδια, αυτή τη φορά απέναντι στην Βιλερμπάν με 93-62, με τους Γάλλους να γνωρίζουν την τρίτη διαδοχική τους ήττα στα τρία τελευταία παιχνίδια.

Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου έβγαλε αντίδραση μετά από τις ήττες από την Μπαρτσελόνα αλλά και από την Χάποελ Ιερουσαλήμ για τα προημιτελικά του Κυπέλλου του Ισραήλ και με πολύ καλή άμυνα και μεγάλη συγκέντρωση πήρε την πέμπτη της νίκη στο... σπίτι της, βελτιώνοντας παράλληλα το ρεκόρ της σε 7-4. Η Βιλερμπάν από την άλλη που είχε τραγικά ποσοστά έξω από τα 6.75 (3/19) γνώρισε την τρίτη συνεχόμενη της ήττα και υποχώρησε στο 5-6.

Στο ξεκίνημα του πρώτου δεκαλέπτου η Μακάμπι που μπήκε πιο έτοιμη κατάφερε μέσα στα τρία πρώτα λεπτά να πάρει ένα μικρό προβάδισμα πέντε πόντων (9-4). Η Βιλερμπάν στη συνέχεια με τους Τζέκιρι και Λάιτι μείωσε στον πόντο, όμως οι γηπεδούχοι με τον Έισι έκαναν το 11-8. Λίγο αργότερα με ένα έμμεσο τρίποντο του Λάιτι και ένα κάρφωμα του Καουντί οι Γάλλοι πέρασαν για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ (11-13). Η Βιλερμπάν ωστόσο ήταν πολύ άστοχη από τα 6.75 (0/4) και έτσι έδωσε την ευκαιρία στην Μακάμπι να προσπεράσει και πάλι (20-15). Ο Καλέιο έκανε το ντεμπούτο του με τη φανέλα της ισραηλινής ομάδας 32΄΄ πριν το τέλος του δεκαλέπτου, με την ομάδα του να προηγείται στο τέλος της περιόδου με 20-17.
Στο δεύτερο δεκάλεπτο η Μακάμπι με εξαιρετική άμυνα αλλά και τον Ζουσμάν, που είχε 2/2 τρίποντα και τον Καλέιο, διατηρούσε την διαφορά της, με τη Βιλερμπάν να βρίσκει σκορ μόνο από τον Μπακό. Ένα καλάθι και φάουλ του Ντι Μπαρτολομαίο, δύο πόντοι του Κόεν και τρις εύστοχες βολές του Καλέιο έδωσαν στους γηπεδούχους προβάδισμα 12 πόντων, πέντε λεπτά πριν το ημίχρονο (33-21). Ο Λομάζ τότε πέτυχε το πρώτο τρίποντο για τη Βιλερμπάν που τα ποσοστά της ήταν πολύ άσχημα (1/6), με τον Ουίλμπεκιν όμως να απαντά. Οι Ισραηλινοί κατάφεραν μέχρι το τέλος της δεύτερης περιόδου να διατηρήσουν το προβάδισμα τους κυρίως με τους Ουίλμπεκιν, Καουντί και Ουόλτερς, τη στιγμή του τα ποσοστά των φιλοξενούμενων από τα 6.75 κινούταν σε πολύ χαμηλά επίπεδα (12%), με το ημίχρονο να βρίσκει τη Μακάμπι να προηγείται με 43-34.
Στην αρχή του τρίτου δεκαλέπτου η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου με τους Ουόλτερς, Έισι και Ουίλμπεκιν κατάφερε να αυξήσει τη διαφορά που έφτασε για πρώτη φορά στους 13 (49-36). Η Βιλερμπάν βρήκε κάποιους πόντους από τον νεαρό Μαλεντόν, όμως η Μακάμπι με τους Ουόλτερς και Έισι κρατούσε τον έλεγχο του παιχνιδιού, με τη διαφορά να είναι στους 14 (54-40) στα μισά του τρίτου δεκαλέπτου. Ένα τρίποντο του Ζουσμάν και δύο βολές του Ντιμπαρτολομέο εκτόξευσαν τη διαφορά στους 19 (59-40) τρία λεπτά πριν το τέλος της περιόδου με τη Βιλερμπάν να κολλάει για αρκετά λεπτά στους 40 πόντους, τη στιγμή που από τη γραμμή των τριών πόντων είχε ευστοχήσει μόλις... μία φορά (1/12)! Ο Μαλεντόν πέτυχε ένα τρίποντο μετά από πολύ ώρα για τη Βιλερμπάν και μείωσε στους 15 (60-45), όμως οι Ουίλμπεκιν και Καλέιρο απάντησαν άμεσα φτάνοντας τη διαφορά και πάλι στη μεγαλύτερη τιμή της με την οποία έληξε και το τρίτο δεκάλεπτο (67-47).
Στο τέταρτο δεκάλεπτο αν η Βιλερμπάν είχε κάποιες ελάχιστες ελπίδες να επιστρέψει, τότε αυτές «εξανεμίστηκαν» μια και η Μακάμπι στο ξεκίνημα ήταν καταιγιστική και σε μόλις τρία λεπτά εκτόξευσε τη διαφορά στους 30 πόντους με... μπροστάριδες τους Καλέιρο, Κοέν και Ουόλτερς (78-48). Η Βιλερμπάν με τους Λομάζ και Τζάκσον κυρίως προσπαθούσε να... μαζέψει τη διαφορά, όμως η Μακάμπι κρατούσε τη νίκη στα χέρια της και έχοντας την αυτοπεποίθηση αλλά και τον κόσμο με το μέρος της, συνέχιζε με αμείωτους ρυθμούς. Στα τελευταία λεπτά η αναμέτρηση έμοιαζε με... μαρτύριο για τους Γάλλους που έβλεπαν τους γηπεδούχους να βάζουν το ένα καλάθι πίσω απ΄ το άλλο και απλά περίμεναν να ακούσουν το σφύριγμα της λήξης. Μέχρι το τέλος δεν άλλαξε κάτι, με την ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου να παίρνει μια εύκολη νίκη απέναντι στη Βιλερμπάν με 93-62.
Τα δεκάλεπτα: 20-17, 43-34, 67-47, 93-62
https://www.sdna.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου