Υπέταξε τη Χίμκι η μισή Φενέρ 89-76

Ντέρμπι μόνο για ένα ημίχρονο άφησε να γίνει το παιχνίδι, η Φενέρ αφού στο δεύτερο μέρος υπέταξε τους Ρώσους με επιβλητική εμφάνιση και έφτασε στην πολύτιμη νίκη. Κορυφαίοι Σλούκας (19π, 9 ας.) Μαχμούτογλου (19π) και Ντατόμε (20π)

Υπέταξε τη Χίμκι η μισή Φενέρ

Δυναμικό ξεκίνημα για τις δύο ομάδες επιθετικά, δεν θα λέγαμε όμως το ίδιο και για την άμυνα. Στην πρώτη περίοδο οι ομάδες πήγαιναν χέρι-χέρι στο σκορ, με τους γηπεδούχους να στηρίζονται κυρίως στον Σλούκα ο οποίος τελείωσε το δεκάλεπτο με 9 π.(3/4 τρ.) και 3 ασ. και στον Μαχμούτογλου (8π.). Στην αντίπερα όχθη την σκυτάλη για λογαριασμό των Ρώσων πήρε ο Γιάνις Τίμα o oποίος έκανε...σμπαράλια την άμυνα της Φενέρ με 19π και τρομερά ποσοστά ευστοχίας. Το δέυτερο δεκάλεπτο κύλησε όπως το πρώτο. Υψηλά ποσοστά ευστοχίας και για τις δύο ομάδες, ειδικά από την περιφέρεια, με τους Ντατόμε και Τίμα να διαγωνίζονται στο σκορ, με το ημίχρονο εν τέλει να βρίσκει μπροστά τους φιλοξενούμενους με 44-49.
Το δεύτερο ημίχρονο όμως δεν είχε καμία σχέση με το πρώτο. Η ψυχωμένη Φενέρ μπήκε στο παρκέ και έκανε ότι ήθελε τους Ρώσους τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση. “Χάλασε” το μυαλό των φιλοξενούμενων με την πιεστική άμυνα, αναχαίτισε τον Τίμα (μόλις 2π σε όλο το δεύτερο ημίχρονο), έβρισκε ρυθμό στην επίθεση, έβαλε και τον κόσμο στην...εξίσωση και με το επιβλητικό επί μέρους σκορ 21-6, κλείνοντας το τρίτο δεκάλεπτο με διψήφια διαφορά. Το μόνο που έκαναν οι Ρώσοι ήταν να σουτάρουν...ανελέητα από την γραμμή των 6,75 χωρίς επιτυχία, παρακολουθώντας παράλληλα την αντίπαλο τους να τα κάνει όλα...σωστά.
Η τελευταία περίοδος είχε περισσότερο διαδικαστικό χαρακτήρα και αυτό φάνηκε από την εικόνα των ομάδων στο παρκέ, παρά το γεγονός πως η Κίμκι κατάφερε να βρει λύσεις στην επίθεση, όχι όμως και στην άμυνα ώστε να καταφέρει να γυρίσει το ματς. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι ο Ντατόμε (18π. ως εκείνο το σημείο) πήγε στον πάγκο 3 λεπτά πριν τη λήξη της τρίτης περιόδου με 4 φάουλ, όμως οι γηπεδούχοι βρήκαν λύσεις από όλους τους υπόλοιπους που ήταν στο παρκέ, δείχνοντας αποφασισμένοι να μην χάσουν το ροζ φύλλο αγώνα, με το σκορ να καταλήγει στο 89-76. Τρομερός Σλούκας άγγιξε το νταμπλ-νταμπλ (19π, 9ας.) διψήφιοι και οι Ντατόμε (20π), Μαχμούτογλου (19π), Γουίλιαμς (12, 8ρ) και Ντουβεριόγλου (10, 6ρ, 3επ.). Από την Κίμκι ξεχώρισαν οι Τίμα (26π), Γκιλ (18π, 9ρ.)
Τα δεκάλεπτα: 28-24, 16-25, 21-6, 24-21
Φενέρμπαχτσε: Σανκαλί, Μαχμούτογλου 19 (5), Μπιμπέροβιτς, Σλούκας 19 (3), Αρνά, Γουίλιαμς 12 (2), Τσαντάν, Ντίξον, Ντουβεριόγλου 10, Ντατόμε 20 (3), Λοβέρν 7, Στίματς 2
Κίμκι: Κράμερ 2, Μπούκερ 9, Τίμα 26 (5), Καράσεφ, Ζάιτσεφ, Βιάλτσεφ, Γερέμπκο 10 (2), Μόνια, Γκιλ 18 (1), Γιόβιτς 2, Έβανς 6, Μπέρτανς 3
http://www.basketblog.gr/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου