Άλμπα Βερολίνου - Ζαλγκίρις 69-62




Η Άλμπα έστησε το δικό της... τείχος στο Βερολίνο, κόντρα στη Ζαλγκίρις και με οδηγό της την άμυνα, επικράτησε με 69-62, οδηγώντας την ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, στην πέμπτη συνεχόμενη ήττα στην Ευρωλίγκα.

Πριν το τζάμπολ, το παιχνίδι είχε αρκετά ενδιαφέροντα στοιχεία. Το ντεμπούτο του Κέι Σι Ρίβερς με τη Ζαλγκίρις στην Ευρωλίγκα, την επιστροφή του Πέιτον Σίβα στην Άλμπα, όπως και την προσθήκη του Ραντοσάβλιεβιτς στη ρακέτα (μετά τους τραυματισμούς του Τίμαν και του Κάβανο). Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, όμως, υπήρχαν πολλά λάθη εκατέρωθεν, πολλές κακές επιλογές στις επιθέσεις των δύο ομάδων, αλλά αυτή του Ρένεσες, έκανε τα... λιγότερα κι έφτασε στη νίκη. 

Χέρμανσον, Γκιφάι, Έρικσον και Νόκο, αποτέλεσαν κατά διαστήματα τους πιο σημαντικούς άξονες στο παιχνίδι της Άλμπα, ενώ για τη Ζαλγκίρις, μπορεί ο ΛεΝτέι να ήταν ο μοναδικός με διψήφιο αριθμό πόντων, αλλά ο Αμερικανός είχε και 6 λάθη, με τον Ρίβερς να μένει στους 4 πόντους με 0/4 τρίποντα, με τη Ζαλγκίρις να έχει συνολικά... 2/23 πίσω από τη γραμμή των 6.75. 
Με τη νίκη αυτή, η Άλμπα επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα, μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό και ανέβηκε στο 4-7, ενώ η Ζαλγκίρις, έμεινε στο 3-8, γνωρίζοντας την πέμπτη συνεχόμενη ήττα της στη διοργάνωση. 
Ο αγώνας:
Το πρώτο ημίχρονο, χαρακτηρίστηκε από την αστοχία και των δύο ομάδων, αλλά το 1/16 τρίποντα της Ζαλγκίρις (!), ήταν κάτι που δε μπορούσε να περιμένει κανείς. Πέραν του ΛεΝτέι που είχε 11 πόντους, οι περισσότεροι των Λιθουανών, έδειχναν εκτός κλίματος αγώνα, με την Άλμπα από την πλευρά της, να μην κάνει τίποτα το φοβερό.
Μετά το 15-7 της πρώτης περιόδου, οι Γερμανοί, είτε με τον Έρικσον, είτε με τον Νόκο, κρατούσαν το προβάδισμα, με τους παίκτες του Γιασικεβίτσιους, να συνεχίζουν να είναι εκνευριστικά άστοχοι και να μην έχουν καθαρό μυαλό στην επίθεση. Το πρώτο μέρος, έκλεισε στο +6 (32-26) για την Άλμπα...
Οι φωνές του «Σάρας» στα αποδυτήρια, έφεραν μια αντίδραση αρχικά για τη Ζαλγκίρις, η οποία έτρεξε ένα σερί 0-14, για να προηγηθεί με 34-40, αλλά δε μπορούσε να δώσει συνέχεια στο μομέντουμ της. Η Άλμπα, προφανώς και δε παραδόθηκε και μέχρι το τέλος της τρίτης περιόδου, οι δύο ομάδες, συμβάδιζαν στο σκορ (47-46).
Το επιθετικό «black out» της Ζαλγκίρις δε μπορούσε να λυθεί, αφού το περιφερειακό της σουτ, παρέμενε σε πολύ χαμηλά στάνταρ και οι Γερμανοί, με τον Γκιφάι και τον Νόκο, πήγαν στο +8 (58-50). Με τη διαφορά σε αυτά τα επίπεδα, δύσκολα θα άλλαζε κάτι και το τρίποντο του Γκεντράιτις για το 67-56, τελείωσε την υπόθεση νίκη για την Άλμπα. 
Δεκάλεπτα: 15-7, 32-26, 47-46, 69-62




https://www.sdna.gr/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου