Γιατροσόφια: Κρεμμύδια για βρογχίτιδα, γρίπη, μυρμηγκιές, καλόγερους, χτυπήματα και αιμορροΐδες!!!

kremmidi-red-onion.jpg
Γιατροσόφια: Κρεμμύδια για βρογχίτιδα, γρίπη, μυρμηγκιές, καλόγερους, χτυπήματα και αιμορροΐδες!!!
Για τη χρόνια βρογχίτιδα 
Για να καλμάρετε τον ενοχλητικό ξερόβηχα που προκαλεί η χρόνια βρογχίτιδα, μπορείτε να φτιάξετε ένα αποτελεσματικό σιρόπι από υλικά που θα βρείτε στην κουζίνα σας. Ψιλοκόψτε ένα ξερό κρεμμύδι και δύο φύλλα άσπρου λάχανου, ανακατέψτε τα, πασπαλίστε τα με σκούρα ζάχαρη και αφήστε τα να μείνουν για 48 ώρες. Aν πίνετε 1-2 κουταλιές από το σιρόπι που φτιάξατε 3-4 φορές την ημέρα, ο βήχας σας θα υποχωρήσει.
Για την πρόληψη της γρίπης 
Aν νιώθετε καταβεβλημένοι και φοβάστε ότι τα «προεόρτια» της γρίπης είναι προ των πυλών, πριν πέσετε για ύπνο, κόψτε ένα ξερό κρεμμύδι στη μέση και ακουμπήστε το στο κομοδίνο σας. Mπορεί να σας ενοχλεί η μυρωδιά του στην κρεβατοκάμαρα, αλλά το κρεμμύδι λειτουργεί σαν ένα σφουγγάρι που απορροφά ιούς και μικρόβια καθαρίζοντας το περιβάλλον.
Για τα χτυπήματα 
Με πληγές: Aν κοπείτε ή χτυπήσετε ελαφρά και δεν έχετε ένα σωστά εξοπλισμένο φαρμακείο, μπορείτε να αντιμετωπίσετε αποτελεσματικά το πρόβλημά σας με λίγο φυσικό αλάτι, ένα κρεμμύδι και μια γάζα. Διαλύστε ένα κουταλάκι αλάτι σε ένα ποτήρι νερό και ξεπλύνετε με αυτό την πληγή. Όση ώρα ρίχνετε το νερό, μην παραλείψετε να φυσάτε συνεχώς από πάνω για να μη σας τσούξει. Mετά, καθαρίστε το κρεμμύδι, απομονώστε ένα κομμάτι λεπτής μεμβράνης που βρίσκεται ανάμεσα σε δύο από τις στρώσεις του, σφραγίστε με αυτό την πληγή και καλύψτε τη με μια γάζα. Tο αλάτι θα αποστειρώσει το τραύμα, ενώ η μεμβράνη θα το βοηθήσει να θρέψει γρηγορότερα και θα εμποδίσει τη γάζα να κολλήσει επάνω του.
Με μώλωπες: Ψιλοκομμένο κρεμμύδι, ανακατεμένο με μπόλικο αλάτι σαν κατάπλασμα.
Με κατάγματα, εξαρθρώσεις (στραμπουλίγματα): Τοποθετούμε στο σημείο που είναι το πρόβλημα, στρώσεις από φέτες κρεμμύδι και λίγο λάδι, ως κατάπλασμα, για να απορροφήσει το πρήξιμο.
Γιατροσόφια: Κρεμμύδια για βρογχίτιδα, γρίπη, μυρμηγκιές, καλόγερους, χτυπήματα και αιμορροΐδες
Για τις αιμορροΐδες
Για τις αιμορροΐδες βράστε ένα φρέσκο κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει καλά, πολτοποιήστε το και διπλώστε τον πολτό σε μια καθαρή γάζα. Tοποθετήστε το κατάπλασμα στην πονεμένη περιοχή και μείνετε ξαπλωμένοι όσο περισσότερη ώρα μπορείτε. Oι διάφορες ουσίες που περιέχει το κρεμμύδι ενεργοποιούν την κυκλοφορία του αίματος και περιορίζουν την υπερβολική διαστολή τών αγγείων τοπικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου