Πάτησε το Μιλάνο και...βλέπει Παναθηναϊκό

Ο Ολυμπιακός ήταν απλά εντυπωσιακός στο δεύτερο ημίχρονο και ...φόρεσε το καλό του κοστούμι για να επικρατήσει της Αρμάνι για την 11η αγωνιστική της Ευρωλίγκα

Πάτησε το Μιλάνο και...βλέπει Παναθηναϊκό

Ο Ολυμπιακός έδειξε για ακόμη μία φορά βελτιωμένη εικόνα και κατάφερε να επικρατήσει της Αρμάνι Μιλάνο με 91-70. Οι «ερυθρόλευκοι» ξεπέρασαν τα προβλήματα που του δημιούργησε η Αρμάνι στο πρώτο μέρος και τελειώνοντας την αναμέτρηση με 63% στα δίποντα απλά κυριάρχησε στο δεύτερο μέρος. Κορυφαίος της αναμέτρησης ήταν ο Νικόλα Μιλουτίνοφ με 13 πόντους, 11 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 2 κλεψίματα,ενώ ο Κώστας Παπανικολάου ήταν κομβικός στο πρώτο μέρος, κυρίως, τελειώνοντας την αναμέτρηση με 17 πόντους. Τέλος, ο Σπανούλης ζεστάθηκε στο δεύτερο εικοσάλεπτο και σταμάτησε στους 14 πόντους, ενώ σημαντική συνεισφορά στο καλό διάστημα των γηπεδούχων είχαν Πολ και Μπόλντουιν. Από την άλλη, η Αρμάνι, εμφανίστηκε στο γήπεδο μόνο για ένα ημίχρονο και μοιραία γνώρισε ακόμη μία ήττα με τον Σέρχι Ροντρίγκεζ να ξεχωρίζει με 14 πόντους.
Ο αγώνας:
Η αναμέτρηση ξεκίνησε με αρκετές άστοχες προσπάθειες στο πρώτο δίλεπτο με τον Ολυμπιακό να σπάει το ρόδι με 5 συνεχόμενους πόντους του Παπανικολάου για το 5-0 του 3'. Η Αρμάνι απάντησε άμεσακαι προσπέρασε στο 6' με την βοήθεια της περιφέρειας της να φτάσει στο 7-9. Το τελευταίο δίλεπτο της 1ης περιόδου, οι «ερυθρόλευκοι» έχασαν τον αμυντικό προσανατολισμό τους με αποτέλεσμα η Αρμάνι να φτάσει να μετατρέψει το 11-11 του 8' στο 15-19 του 10'. Οι Ιταλοί ήταν ιδιαίτερα εύστοχοι στο πρώτο μέρος, παρά το χαμηλό σκορ.
Ο Ολυμπιακός κατάφερε πολύ γρήγορα να καλύψει την διαφορά με 2 συνεχόμενα τρίποντα(Βεζένκοφ και Πολ) για να πάρουν ξανά το μομέντουμ του αγώνα. Το δίποντο του Ρούμπιτ έφερε το 25-23 με τους «ερυθρόλευκους» να κανουν επιμέρους 10-4 μέχρι το 13'. Το Μιλάνο είχε πολύ αποτελεσματική κυκλοφορία στο πρώτο μέρος και έβγαλε αρκετά ελεύθερα σουτ με την ομάδα του Μεσίνα να απαντά με δικό της 4-10 στο επόμενο τρίλεπτο που έφερε και πάλι το παιχνίδι στο +4(29-33) υπέρ των Ιταλών. Ο Ολυμπιακός χρειάστηκε και πάλι ένα προσωπικό σερί του Παπανικολάου για να προσπεράσει με 30-35 με τον Έλληνα άσο να φτάνει στους 12 πόντους στο πρώτο εικοσάλεπτο και τους γηπεδούχους να προηγούνται με 40-37 στο τέλος της 2ης περιόδου.
Ο Ολυμπιακός κατάφερε να συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό στο δεύτερο και με τρίποντο του Παπανικολάου έφτασε για πρώτη φορά στο +7(46-39) στο 22'. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν πάρει φωτιά από τα 6,75 με αποτέλεσμα με δύο ακόμα τρίποντα από Κόνιαρη και Σπανούλη πήραν για πρώτη φορά διψήφια διαφορά με 53-43 στο 24'. Η άμυνα των γηπεδούχων ήταν σεμιναριακού επίπεδο στη τρίτη περιοδο με αποτέλεσμα να φτάσουν στο 58-44 του 27' με τους Μπόλντουιν και Πολ να δίνουν ενέργεια και σκορ . Το μομέντουμ είχε αλλάξει πλήρως προς την πλευρά του Ολυμπιακού που έκλεισε την περίοδο με επιμέρους 13-9 για την μεγαλύτερη διαφορά του 71-53(30').
Οι παίκτες του Κεμζούρα ήταν ασταμάτητοι πλέον φτάνοντας πολύ γρήγορα στο +20 στη 4η περίοδο με το ΣΕΦ να δίνει την απαραίτητη ώθηση και τον Ολυμπιακό να ανεβάζει το λογαριασμό με επιμέρους 10-4 στο πρώτο για το 81-57 του 36'. Στο υπόλοιπο παιχνίδι δεν άλλαξε κάτι με την Αρμάνι να έχει παραδώσει πνεύμα και τον Ολυμπιακό να φτάνει στο τελικό 91-70
Τα δεκάλεπτα: 15-19, 40-37, 71-53, 91-70

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου