«Ερυθρόλευκος»...σίφουνας στο Βερολίνο

Ο Ολυμπιακός ήταν εξαιρετικός για σχεδόν 40' του αγώνα και στις δύο πλευρές του παρκέ επικρατώντας με εμφατικό τρόπο της Άλμπα Βερολίνου «μέσα» στη έδρα των Γερμανών και κάνοντας την πιο ολοκληρωμένη εμφάνιση της σεζόν.

«Ερυθρόλευκος»...σίφουνας στο Βερολίνο

Ο Ολυμπιακός έπιασε υψηλά στάνταρ απόδοσης στο Βερολίνο και επικράτησε της Άλμπα με 80-99 κατακτωντας το δεύτερο «διπλό» ,μετά από αυτό της Μόσχας κόντρα στη ΤΣΣΚΑ. Μεγάλος πρωταγωνιστής για την ομάδα του Κεστούτις Κεμζούρα ήταν ο Όγκουστίν Ρούμπιτ με 16 πόντους και 8 ριμπάουντ, ενώ ο Γιώργος Πρίντεζης ήταν επίσης εξαιρετικός με 15 πόντους και 6-9 σουτ. Οι «ερυθρόλευκοι» πήραν προβάδισμα από την αρχή του αγώνα και διατήρησαν διψήφια διαφορά από το 5' και μετά έχοντας την απαραίτητη επιθετική πολυφωνία καθώς Πολ, Παπανικολάου και Σπανούλης είχαν επίσης διψήφιο αριθμό πόντων. Από την άλλη, η Άλμπα Βερολίνου δεν κατάφερε να επιβάλλει το ρυθμό της, δεν μπόρεσε να τρέξει, ενώ ήταν αρκετά άστοχη(κυρίως στο πρώτο μέρος) με αποτελέσμα να μην μπορέσει να φανεί ανταγωνιστική. Πρώτος σκόρερ για τους γηπεδούχους ήταν ο Μάρκους Έρικσον με 16 πόντους.
Ο αγώνας:
Ο Ολυμπιακός κατάφερε να μπει δυναμικά στο παιχνίδι και να αιφνιδίασει την Άλμπα στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης καθώς προηγήθηκε με 4-11 στο 3' καταφέρνοντας να χτυπήσει του Γερμανούς στο ζωγραφιστό. Η ομάδα του Κεμζούρα δεν επέτρεψε στους γηπεδούχους να αγωνιστούν με το δικό τους στυλ και έριξε τον.... ρυθμό με τα ποστ απ του Πρίντεζη και την εξαιρετική δουλειά που έκανε ο Παπανικολάου στις δύο πλευρές του παρκέ. Οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν σε σχετικά μεγάλο διψήφιο νούμερο διαφοράς στο 8' καθώς προηγήθηκαν με 11-25 και έκλεισαν την περίοδο στο +13(17-30).Στην δεύτερη περίοδο, τα πράγματα δεν άλλαξαν ιδιαίτερα, η Άλμπα αντιμετώπιζε πρόβλημα στο ζωγραφιστό και ήρθαν δύο απανωτά τρίποντα του Πολ και του Σπανούλη για να φέρουν την διαφορά στη μεγαλύτερη τιμή της έως εκείνη τη στιγμή(23-42). Είχε προηγηθεί ακόμη ένα μικρό σερί που έφερε το παιχνίδι σε νταμπλ-σκορ (17-34 στο 12') για την ομάδα του Πειραιά που είχε επιβάλλει το ρυθμό της με τα μικρά ξεσπάσματα των γηπεδούχων να μην φτάνουν, ενώ παράλληλα εκτελούσαν με άσχημα ποσοστά από τη γραμμή του τρίποντου. Το ημίχρονο έκλεισε με επιμερους 8-6 των Γερμανών, οι οποίοι είχαν να ανέβουν ένα «βουνο» στο δεύτερο μέρος, μετά το 37-58 της ανάπαυλας. 
Στη τρίτη περίοδο, Ο Ολυμπιακός συνέχισε στον ίδιο ρυθμό και κατάφερε να αυξήσει το προβάδισμα με την ομάδα του Ρενέσες να μην μπορεί να βρει σταθερότητα στην επίθεση. Συγκεκριμένα, οι κόκκινοι πήραν προβάδισμα με 40-65 επιτρέποντας μόλις 3 πόντους μέχρι το 24'. Οι Γερμανοί έδειξαν σημάδια ζωής 2' πριν την λήξη του τρίτου δεκαλέπτου, όπου με απανωτά τρίποντα κατάφεραν να ροκανισουν την διαφορά(57-71) και να αναγκάσουν το Κεμζούρα να καλέσει το τάιμ-αουτ. Το τάιμ-αουτ λειτούργησε ευεργετικά για τους φιλοξενούμενους που έκλεισαν το δεκάλεπτο με σερί 0-5 για το 57-76(με τρίποντο Πρίντεζη).
Το τελευταίο κομμάτι του αγώνα άρχισε με τον Πολ να πετυχαίνει τρίποντο με το καλημέρα και τον Ολυμπιακό να ανοίγει και πάλι την διαφορά υπέρ του(56-79 στο 31'). Η αναμέτρηση κύλησε στα μέτρα του Ολυμπιακού με την ομάδα του Πειραιά να κλείνει διατηρεί την διαφορά στο 17-20 πόντους και να κάνει ένα μικρό ξέσπασμα που μετέτρεψε το 68-88 του 35' στο 73-99 του 38'. Τα τελευταία 1:30 της αναμέτρησης υπήρξε ησ χετική χαλάρωση με τους παίκτες του Ρενέσες να κάνουν σερι 7-0 για το τελικό 80-99.
Τα δεκάλεπτα: 17-30, 38-55, 57-76, 80-99
ΑΛΜΠΑ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ (Ρενέσες): Μέισον 15 (3, Γκιφάι 8 (2), Έρικσον 16 (4), Μάτισεκ 3 (1), Σνάιντερ 9 (3), Χέρμανσον 6, Νίκιτς, Όγκμπε 2, Γκεντράιτις 4 , Νόκο 11, Σίκμα 6.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Κεμζούρα): Πάντερ, Ρότσεστι 5 (1), Μπάλντγουιν 6, Πολ 12 (4), Κόνιαρης 7 (1), Σπανούλης 11 (2), Μιλουτίνο 8, Βεζένκοφ 5 (1), Πρίντεζης 15 (2), Παπανικολάου 12 (2), Ρούμπιτ 16 (1), Ριντ 2. 
http://www.basketblog.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου