Με τρομερό ρεκόρ πόντων του Λάρκιν η Εφές, 104-75 την Μπάγερν

Λάρκιν

Η Αναντολού Εφές νίκησε την Μπάγερν Μονάχου (104-75), αλλά την παράσταση έκλεψε ο Σέιν Λάρκιν ο οποίος σταμάτησε στους 49 πόντους και σημείωσε ρεκόρ πόντων σε έναν αγώνα στη σύγχρονη ιστορία της Euroleague (2000-2019).
Το προηγούμενο ρεκόρ πόντων σε έναν αγώνα ήταν οι 41 πόντοι που είχαν σημειώσει οι Μπόμπι ΜπράουνΑλφόνσο ΦορντΚάσπαρς Καμπάλα και Κάρλτον Μάγιερς, αλλά ο Λάρκιν ισοπέδωσε όλες τις στατικές κατηγορίες με τους 49 πόντους που έβαλε, με όλο το Σινάν Ερντέμ να τραγουδά το όνομα του, ενώ παράλληλα φώναζαν και το κλασικό σε όλους μας πλέον, MVP για τον Αμερικανό γκαρντ.
Παράλληλα, ο Λάρκιν ισοφάρισε και το ρεκόρ περισσότερων εύστοχων τριπόντων σε έναν αγώνα, καθώς σημείωσε 10/12 και έπιασε τον Άντριου Γκάουντλοκ, ο οποίος είχε σημειώσει 10/13 το 2014, στον αγώνα της Φενέρμπαχτσε με την Μπάγερν Μονάχου. Τέλος, ο Αμερικανός τελείωσε τον αγώνα με το εκκωφαντικό 53 στο ranking, κάτι που τον κατατάσει στην τέταρτη θέση με τις καλύτερες αξιολογήσεις σε έναν αγώνα.
Στο αγωνιστικό κομμάτι, η Εφές από την έναρξη της αναμέτρησης είχε τον έλεγχο, με την Μπάγερν να προσπαθεί να μείνει κοντά, αλλά τους γηπεδούχους να μην της αφήνουν κανένα περιθώριο.
Το πρώτο ημίχρονο έκλεισε με την ομάδα του Εργκίν Αταμάν να είναι μπροστά με 17 πόντους (57-40) και έδειχνε ικανή να σημειώσει μία μεγάλη νίκη.
Η συνέχεια ήταν η ίδια, με την Εφές να ξεφεύγει για τα καλά. Με 4:13 να μένουν για τη λήξη του αγώνα, ο Λάρκιν υπέπεσε σε επιθετικό φάουλ και ο προπονητής του τον έκανε άμεσα αλλαγή, με τον ίδιο τον παίκτη να θέλει να μείνει μέσα στο παρκέ για να σημειώσει το πολυπόθητο ρεκόρ.
Αυτό τελικά έγινε και Σέιν Λάρκιν κατάφερε να σπάσει όλα τα κοντέρ. Η Εφές πήρε τελικά τη νίκη με 104-75 και βελτίωσε το ρεκόρ της σε 9-2 και παρέμεινε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Από την άλλη η Μπάγερν υποχώρησε στο 4-7.
Τα δεκάλεπτα: 30-22, 57-40, 76-58, 104-75




https://allstarbasket.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου