
Τι θα χρειαστείς:
Ζεστό νερό
Μαγειρική σόδα
Βούρτσα για μπουκάλια
Καθαριστής σωλήνα
Ζεστό νερό
Μαγειρική σόδα
Βούρτσα για μπουκάλια
Καθαριστής σωλήνα
1. Αναμιγνύεις 1/4 του φλιτζανιού μαγειρική σόδα με 1/4 του φλιτζανιού ζεστό -όχι βραστό- νερό.
2. Ρίχνεις το μίγμα στο μπουκάλι και βυθίζεις και τα επιπλέον εξαρτήμτά του, όπως το καπάκι, σε ένα ίδιο μίγμα. Το αφήνεις να δράσει όλο το βράδυ.
3. Το πρωί φτιάχνεις το ίδιο μίγμα, αδειάζεις το μπουκάλι και το ξαναγεμίζεις με το καινούριο μίγμα.
4. Τρίβεις με τη βούρτσα και στη συνέχεια ξεβγάζεις με άφθονο νερό.
5. Κάνεις το ίδιο και με τα υπόλοιπα εξαρτήματα.
6. Καθαρίζεις το καλαμάκι (εάν έχει) χρησιμοποιώντας τον καθαριστή σωλήνα.
7. Σκουπίζεις πολύ καλά το μπουκάλι και τα εξαρτήματα και μόλις έχουν στεγνώσει πλήρως τα συναρμολογείς. Προσοχή! Εάν κρατούν υγρασία, το μπουκάλι θα «βρωμίσει» και ο κόπος σου θα πάει στράφι.
2. Ρίχνεις το μίγμα στο μπουκάλι και βυθίζεις και τα επιπλέον εξαρτήμτά του, όπως το καπάκι, σε ένα ίδιο μίγμα. Το αφήνεις να δράσει όλο το βράδυ.
3. Το πρωί φτιάχνεις το ίδιο μίγμα, αδειάζεις το μπουκάλι και το ξαναγεμίζεις με το καινούριο μίγμα.
4. Τρίβεις με τη βούρτσα και στη συνέχεια ξεβγάζεις με άφθονο νερό.
5. Κάνεις το ίδιο και με τα υπόλοιπα εξαρτήματα.
6. Καθαρίζεις το καλαμάκι (εάν έχει) χρησιμοποιώντας τον καθαριστή σωλήνα.
7. Σκουπίζεις πολύ καλά το μπουκάλι και τα εξαρτήματα και μόλις έχουν στεγνώσει πλήρως τα συναρμολογείς. Προσοχή! Εάν κρατούν υγρασία, το μπουκάλι θα «βρωμίσει» και ο κόπος σου θα πάει στράφι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου