Φενέρμπαχτσε - Ζαλγκίρις 76-43
Σε περίπατο μετέτρεψε το Game 1 κόντρα στην Ζαλγκίρις η Φενέρμπαχτσε, η οποία επέβαλε πλήρως τον ρυθμό της και επικράτησε με το εμφατικό 76-43.
Για ένα δεκάλεπτο και... κάτι η Ζαλγκίρις έβαλε δύσκολα στην Φενέρμπαχτσε στην «Ulker Sport Arena». Η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς όταν πήρα τα ηνία του αγώνα στα χέρια της όχι απλώς δεν κοίταξε πίσω, αλλά έστησε το δικό της... πάρτι, κάνοντας το 1-0 στη σειρά των πλέι οφ με τον πιο επιβλητικό τρόπο, σε μια εμφάνιση που δείχνει τις διαθέσεις των πρωταθλητών Τουρκίας.
Την ερχόμενη Πέμπτη (18/04) η Φενέρ θα έχει την ευκαιρία να αποκτήσει ξεκάθαρο προβάδισμα πρόκρισης, κάνοντας το 2-0, την ίδια στιγμή που η Ζαλγκίρις θα έχει τη δυνατότητα να κάνει μπρέικ, το οποίο θα αλλάξει τα δεδομένα της σειράς.
Η Ζαλγκίρις πίεσε μέσα από την άμυνά της και είχε σε πολύ καλή κατάσταση τους Ουάιτ και Ουλανόβας. Αυτό έδωσε τη δυνατότητα στην ομάδα του Κάουνας να πάρει προβάδισμα στο σκορ (9-13, 7'). Η απάντηση της Φενέρ δεν άργησε να έρθει. Με επί μέρους 6-0 στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου οι παίκτες του Ομπράντοβιτς πήραν τα ηνία για το 15-13.
Η άμυνα της Φενέρ ήταν άκρως αποτελεσματική και στα πρώτα λεπτά της δεύτερης περιόδου. Γκούντουριτς και Κάλινιτς πήραν προσπάθειες και η διαφορά έφτασε σε διψήφια επίπεδα (31-19, 17'). Το σκηνικό έμεινε ίδιο μέχρι το φινάλε του ημιχρόνου, με την Φενέρ να ανεβάζει τη διαφορά για το 38-21. 
Η Ζαλγκίρις μπήκε στο παρκέ με διάθεση να μαζέψει τη διαφορά, αλλά το μομέντουμ ήταν στα χέρια των παικτών της Φενέρ. Ο Βέσελι πήρε προσπάθειες και η διαφορά παρέμεινε σε υψηλά επίπεδα (40-24, 23'). Μέλι και Κάλινιτς πλαισίωσαν επιθετικά τον Τσέχο σέντερ, για το +19 της Φενέρμπαχτσε (49-30, 27'). Σύντομα, μάλιστα, η διαφορά ξεπέρασε τους 20 πόντους, χάρη στον Γκριν (54-33, 28'). Ο Μαχμούτογλου έγραψε τον επίλογο του δεκαλέπτου, γράφοντας το 59-35.
Το τέταρτο δεκάλεπτο ήταν τυπική διαδικασία, με την Φενέρμπαχτσε να έχει καθαρίσει το παιχνίδι. Η διαφορά παρέμεινε σε πολύ υψηλά επίπεδα και στο τέταρτο δεκάλεπτο, χάρη στην ευστοχία από την περιφέρεια και έτσι η Φενέρμπαχτσε έφτασε με μεγάλη άνεση στο 1-0.
Τα δεκάλεπτα: 15-13, 38-21, 59-35, 76-43.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου