ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Μπασκόνια 68-78

Η Μπασκόνια ήταν ανώτερη σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, βρήκε μεγάλα σουτ από Χίλιαρντ, Σιλντς και Γκαρίνο και κατάφερε να φτάσει στη νίκη (78-68), ισοφαρίζοντας τη σειρά των πλέι οφ.
ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Μπασκόνια 68-78

Αλλαγή δεδομένων στη σειρά της ΤΣΣΚΑ Μόσχας με την Μπασκόνια. Δύο 24ωρα μετά την άνετη νίκη των Ρώσων, οι Βάσκοι όχι μόνο έβγαλαν αντίδραση στο παιχνίδι τους, αλλά κυριάρχησαν στη Μόσχα. Είχαν τον έλεγχο σε όλο το 40λεπτο, δεν άφησαν την ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη να παίξει στον δικό της ρυθμό και έτσι κατάφεραν να ισοφαρίσουν τη σειρά!
Η σειρά πλέον μεταφέρεται στην χώρα των Βάσκων, καθώς την μεγάλη Τετάρτη (24/04) θα διεξαχθεί το Game 3 της σειράς, από το οποίο θα προκύψει και η ομάδα που θα έχει... match ball στη σειρά.
Η Μπασκόνια ήταν αυτή που μπήκε καλύτερα στο γήπεδο και κατάφερε να πάρει τα ηνία με τους Βόιτμαν και Σενγκέλια (5-10, 3'). Οι Βάσκοι είχαν περιορίσει τη δράση των παικτών του Ιτούδη και μένοντας πιστοί στο πλάνο τους ανέβασαν τη διαφορά (12-21, 6'). Χίγκινς και Κλάιμπερν φώναξαν παρών, με την ΤΣΣΚΑ να μειώνει (16-21, 8'). Όχι για πολύ όμως. Οι Βάσκοι διατήρησαν τα ηνία και χάρη σε επί μέρους 2-6 ανέβασαν τη διαφορά, για το 18-27.
Οι παίκτες το Περάσοβιτς διατήρησαν τα ηνία και με τον Πουαριέ να σκοράρει η διαφορά έφτασε σε διψήφια επίπεδα (20-34, 13'). Η αντίδραση της ΤΣΣΚΑ δεν άργησε να έρθει. Οι παίκτες του Ιτούδη πίεσαν από την άμυνα και με τους Χάντερ και Κουρμπάνοφ να φωνάζουν παρών το παιχνίδι έγινε ντέρμπι (31-34, 16'). Οι φιλοξενούμενοι κράτησαν το προβάδισμα μέχρι το φινάλε του ημιχρόνου, χάρη στον αξιόπιστο Πουαριέ, για το 37-42. 
Ο Σέρχιο Ροντρίγκες ανέλαβε δράση στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους και η ΤΣΣΚΑ μείωσε σε απόσταση... αναπνοής (47-48, 24'). Η Μπασκόνια όμως, είχε υπομονή στο παιχνίδι της. Και επιβραβεύτηκε. Βόιτμαν, Σιλντς και Βιλντόζα ηγήθηκαν επιθετικά και με τους Μοσχοβίτες να έχουν κακές επιλογές στην επίθεση η διαφορά έφτασε σε διψήφια επίπεδα ξανά (52-63, 29'). Ο Χίλιαρντ ήταν αυτός που έγραψε τον επίλογο της τρίτης περιόδου, για το 52-66 της Μπασκόνια.
Η ΤΣΣΚΑ προσπάθησε να μαζέψει τη διαφορά, αλλά η Μπασκόνια διατηρούσε τον έλεγχο της κατάστασης (58-72, 34'). Ο Κόρι Χίγκνς φώναξε και πάλι παρών, με την ΤΣΣΚΑ να μειώνει (65-72, 36'). Η Μπασκόνια δεν έχασε τον ρυθμό της και χάρη σε ένα σπουδαίο επιθετικό ριμπάουντ του Πουαριέ ο Χίλιαρντ έφερε μια... ανάσα την ομάδα του από μια σπουδαία νίκη. Οι Βάσκοι κράτησαν το προβάδισμα μέχρι το φινάλε και πήραν μια σπουδαία νίκη, ισοφαρίζοντας τη σειρά.
Τα δεκάλεπτα: 18-27, 37-42, 52-66, 68-78.
www.sdna.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου