Τσουκνίδα για υγιή μαλλιά!

Τσουκνίδα για υγιή μαλλιά

                                        Αποκτούν όγκο και δύναμη
Η τσουκνίδα μειώνει σημαντικά την τριχόπτωση, αναζωογονεί τα μαλλιά ενώ τα βοηθά να μακρύνουν γρηγορότερα και να αποκτήσουν όγκο και δύναμη!


Επιπλέον μπορεί να βελτιώσει την υφή των ξηρών και λιπαρών μαλλιών. Καθαρίζει χωρίς να αφαιρεί τα φυσικά έλαια από το δέρμα και τα μαλλιά, γεγονός που την καθιστά ιδανική για την αντιμετώπιση της πιτυρίδας.

Για τα μαλλιά εκτός από το σαπούνι ένα τελικό ξέβγαλμα με έγχυμα τσουκνίδας μπορεί να βοηθήσει να καθαρίσει το ξηρό δέρμα και η πιτυρίαση.

Παραδοσιακά οι βοτανολόγοι πιστεύουν ότι η τσουκνίδα μπορεί να αποκαταστήσει το φυσικό χρώμα των μαλλιών κι αυτό είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον για άτομα με γκρίζα μαλλιά.

Όσοι τυχεροί από εσάς έχετε ακόμη μια μάχιμη γιαγιά τότε ζητήστε της να σας μαζέψει τσουκνίδα και να την αποξηράνει. Όλοι οι υπόλοιποι επισκεφθείτε το κατάστημα βιολογικών προϊόντων της γειτονιάς σας.

Υλικά
1 λίτρο νερό
3 κουταλιές αποξηραμένη τσουκνίδα

Γρήγορα και εύκολα:
Βράζουμε το νερό και προσθέτουμε την τσουκνίδα. Την αφήνουμε για 15 λεπτά και στη συνέχεια την σουρώνουμε.

Στην πράξη
Αφήνουμε το έγχυμα της τσουκνίδας να κρυώσει και το χρησιμοποιούμε σε βρεγμένα μαλλιά μετά το λούσιμο. Δεν ξεβγάζουμε τα μαλλιά μας. Καλό θα ήταν να αφήσουμε τα μαλλιά μας να στεγνώσουν με φυσικό τρόπο.

Πηγή: soulme.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου