Οδηγίες για τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού

Οδηγίες για τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού

Το newsbeast.gr και το Σύγχρονο Φροντιστήριο θα σας λύσει κάθε απορία

Ολοκληρώνονται, με τα τελευταία ειδικά μαθήματα, οι Πανελλαδικές Εξετάσεις 2013 ενώ σήμερα, Παρασκευή 21 Ιουνίου, το Υπουργείο Παιδείας θα ανακοινώσει τους βαθμούς. 

Δεν τελειώνει όμως η διαδικασία για τους υποψηφίους αφού θα πρέπει να συμπληρώσουν το ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ με το οποίο θα επιλέξουν τη σειρά για τις σχολές της επιλογής τους.

Είναι το τελευταίο και πιο σημαντικό στάδιο σε όλη αυτή τη διαδικασία.

Όπως και τα προηγούμενα χρόνια έτσι και φέτος η συμπλήρωση του μηχανογραφικού θα γίνει ηλεκτρονικά και αφού ανακοινωθούν οι βαθμολογίες σε ημερομηνίες που ορίζει το Υπουργείο, οπότε θεωρούμε απαραίτητο να δώσουμε μερικές συμβουλές σε όλους τους υποψηφίους.

Το Φροντιστήριο Σύγχρονο σάς συμβουλεύει...

• Να μελετήσετε προσεκτικά το αντικείμενο των προπτυχιακών σπουδών, τα μεταπτυχιακά προγράμματα και τις επαγγελματικές προδιαγραφές(επαγγελματικά δικαιώματα και προοπτικές) των σχολών που σας ενδιαφέρουν.

• Συμπληρώστε το μηχανογραφικό δελτίο με τη βοήθεια κάποιου ειδικού(καθηγητές στο σχολείο, καθηγητές στο φροντιστήριο, κ.α.).

• Σε ότι αφορά τα ειδικά μαθήματα για να μπορέσει ένας υποψήφιος να δηλώσει αντίστοιχες σχολές πρέπει στα ειδικά μαθήματα να έχει περάσει τη βάση του 10 (σε καθένα από αυτά).

• Μην επηρεάζεστε από τις βάσεις των προηγούμενων χρόνων. Κάθε χρόνο οι βάσεις εξαρτώνται από τις επιδόσεις των μαθητών και από τις επιλογές τους στο μηχανογραφικό δελτίο.

• Να επιλέγετε σχολές με το αντικείμενο που θέλετε να σπουδάσετε και να συμβουλεύεστε την οικογένειά σας και τους καθηγητές σας αλλά μη ξεχνάτε ότι η τελική επιλογή είναι δική σας. Εσείς θα παρακολουθήσετε τη σχολή και εσείς στο μέλλον θα ακολουθήσετε τα αντίστοιχα επαγγέλματα. Συζητήστε με την οικογένειά σας αν μπορείτε να δηλώσετε τις σχολές που σας ενδιαφέρουν σε όλες τις πόλεις. Πολλοί υποψήφιοι, λόγω της οικονομικής συγκυρίας, δεν έχουν την δυνατότητα να σπουδάσουν μακριά από τον τόπο κατοικίας τους. 

• Δηλώνετε τις σχολές που θέλετε ανεξάρτητα από τη βάσεις των προηγούμενων χρόνων. Δεν αποκλείετε κάποια σχολή π.χ. γιατί έχετε 1500 μόρια λιγότερα και πιθανολογείτε ότι δεν θα πετύχετε την εισαγωγή σας σε αυτή. Έχουμε δει σχολές να έχουν μεγάλες αυξομειώσεις όλα αυτά τα χρόνια.

• Μπορείτε να δηλώσετε όσες σχολές θέλετε από δύο επιστημονικά πεδία(ακόμα και όλες). Οι υποψήφιοι της Θεωρητικής κατεύθυνσης πρέπει να έχουν το 1ο πεδίο ως ένα από τα δύο πεδία επιλογής σχολών.

Ευχόμαστε καλή επιλογή και για τη σχολή και για τη σειρά!
newsbeast

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου