ΑΣΠΕ: Όχι στην κατάργηση επιδομάτων


από το Γραφείο Τύπου
Προς τους Αξιοτίμους  κ.κ. Βουλευτάς...
Ενταύθα 

Κύριε Βουλευτά.

Η Συγ(κυβέρνηση) με το Σχέδιο Νόμου: «Έγκριση μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής 2013-2016 κ.λπ.» αποφάσισε να παίξει το ρόλο του νεκροθάφτη του δημογραφικού προβλήματος και των πολυτέκνων, καταργώντας, το επίδομα και τη σύνταξη της πολύτεκνης μητέρας, τα επιδόματα του τρίτου τέκνου και την εφάπαξ παροχή των 2.000 ευρώ για τις μητέρες που αποκτούν το τρίτο (3ο) και κάθε επιπλέον τέκνο, με στόχο την εξοικονόμηση 86.000.000 ευρώ, όπως αναγράφεται στην έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους (βλέπε σελ. 45-46 αυτής) που συνοδεύει το παραπάνω Σχέδιο Νόμου.

Κύριε Βουλευτά,

έχετε χρέος και μπορείτε να αποτρέψετε αυτό το ανοσιούργημα, αξιώνοντας από την Κυβέρνηση την απόσυρση των σχετικών διατάξεων (παρ. ΙΑ.2 σελ. 171 επ. Σχεδίου Νόμου) και την αντικατάστασή τους με την απλή διάταξη:

«Τα χορηγούμενα από τον ΟΓΑ επιδόματα της πολύτεκνης μητέρας, ισόβια σύνταξη της πολύτεκνης μητέρας, επιδόματα μητέρων τρίτου τέκνου και η εφάπαξ παροχή των 2.000 ευρώ του Ν. 3454/2006, από 1ης Νοεμβρίου 2012 και εφεξής καταβάλλονται μειωμένα κατά 15%, καταργουμένης κάθε διάταξης περί εισοδηματικών κριτηρίων».

Με την παραπάνω ρύθμιση η Κυβέρνηση θα εξοικονομήσει περισσότερα, δηλαδή 103.000.000 ευρώ, αφού η μηνιαία δαπάνη για όλα αυτά τα επιδόματα και λοιπά, ανέρχεται σε 57,5 εκατομμύρια ευρώ (57,5εκ.Χ15%Χ12), όπως αυτό άλλωστε μπορεί να το διαπιστώσει και οιοσδήποτε από τον ΟΓΑ.

Κύριε Βουλευτά,

με την ελπίδα ότι θα επιβάλλετε αυτή τη λύση και θα αντισταθείτε σε μία ρύθμιση που επιταχύνει το τέλος της ιστορίας της Πατρίδος μας και την οδηγεί στο να καταντήσει μία χώρα εξαθλιωμένων γερόντων και αυτή υπό κατοχή, διατελούμε με ιδιαίτερη εκτίμηση

Για την ΑΣΠΕ

Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας

Βασίλειος Θεοτοκάτος Εμμανουήλ Χρυσόγελο
tromaktiko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου