Το ενδεχόμενο να χαρίσει χρήματα στην Ελλάδα εξετάζει η ευρωζώνη


Για πρώτη φορά, η ευρωζώνη εξετάζει το ενδεχόμενο να χαρίσει χρήματα στην Ελλάδα, αντί να τα δανείσει...

σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα της "Sueddeutsche Zeitung".

Τα χρήματα θα προέλθουν από δραστική μείωση των επιτοκίων στα δάνεια που έχουν ήδη χορηγηθεί, γεγονός που σημαίνει, τονίζει η εφημερίδα, ότι οι φορολογούμενοι θα πρέπει να υποστούν απώλειες.

Επιπλέον, θα μπορούσαν να χορηγηθούν δάνεια από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΕΤΧΣ) είτε άτοκα είτε με επιτόκιο κοντά στο 0%, με τη διαφορά να καλύπτεται και σε αυτή την περίπτωση από άλλα μέλη της Ευρωζώνης.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, όπως επισημαίνεται στο άρθρο, έχει ήδη δώσει δείγματα των προθέσεών της να προσφέρει στην Ελλάδα τα κέρδη που ενδεχομένως θα έχει από την πώληση ελληνικών ομολόγων, σε τιμή υψηλότερη από αυτή της αγοράς τους.

Το ενδεχόμενο απευθείας πληρωμών προς την Ελλάδα συζητείται, σύμφωνα με την SZ, προκειμένου να αποτραπεί ενδεχόμενη αποχώρηση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου από την τρόικα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής οικονoμικής εφημερίδας "Der Handelsblatt", το Eurogroup προτίθεται να δώσει βραχυπρόθεσμη λύση στο χρηματοδοτικό κενό της Ελλάδας, με 13,5 δισεκατομμύρια ευρώ ως το 2014, αφήνοντας ωστόσο ανοιχτό για αργότερα το κενό για το διάστημα 2014-2016.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου