Τι θα γίνει με το ελληνικό χρέος;


Τι θα γίνει με το ελληνικό χρέος;

Η Ευρωζώνη πρέπει να αντιμετωπίσει το ελληνικό πρόβλημα ή πάρει διαζύγιο...

Σε μία σειρά συναντήσεων που θα ξεκινήσουν από την επόμενη εβδομάδα, οι ευρωπαίοι ηγέτες θα αρχίσουν τη διαμάχη για το πώς θα κρατήσουν την Ελλάδα ώστε να μη μείνει χωρίς ρευστό, όμως κατά πάσα, εκτιμά η Wall Street Journal, δεν θα δώσουν απάντηση στο σημαντικότερο ερώτημα: πώς θα λύσουν το θέμα του χρέους που οδηγεί τη χώρα σε ασφυξία.

Οι συνέπειες είναι μεγάλες, αναφέρει η εφημερίδα. Η Ελλάδα πρέπει να μειώσει το βάρος του χρέους ενώ βρίσκεται σε βαθιά ύφεση.

Η Ευρωζώνη, η οποία ήλπιζε να λύσει το ελληνικό ζήτημα και να προχωρήσει παρακάτω, τώρα πρέπει να αντιμετωπίσει προβλήματα ετών ή πάρει διαζύγιο...

Όπως τονίζει στο άρθρο της η εφημερίδα, στην Ευρώπη δεν υπάρχει πραγματική πολιτική βούληση να επιλυθεί μια και καλή το ελληνικό θέμα.

Μία από τις επιλογές είναι η επαναγορά του ελληνικού χρέους, το οποίο του χρόνου θα φτάσει τα 346 δισ. ευρώ ή σχεδόν διπλάσιο από το ΑΕΠ της χώρας, στο 189%.

Το βάρος του χρέους μειώνει την εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση, αλλά την εμπιστοσύνη τυχόν επενδυτών.
Επίσης, όπως επισημαίνουν αναλυτές, ο κίνδυνος νέου κουρέματος, αλλά και εξόδου από το ευρώ δεν έχουν φύγει από το τραπέζι.

Για να φύγουν αυτοί οι κίνδυνοι, θα πρέπει να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα του χρέους, θα πρέπει δηλαδή να γίνει βιώσιμο.

Και για να γίνουν όλα τα παραπάνω, θα πρέπει η Γερμανία να αναλάβει δράση και τέτοια διάθεση δεν υπάρχει.
Sent from my iPhone

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου