Στο προσχέδιο του νέου μνημονίου η διετής επιμήκυνση


Στο προσχέδιο του νέου μνημονίου η διετής επιμήκυνση

«Απαραίτητη λόγω της ύφεσης που έχει συνθλίψει την ελληνική οικονομία»

Η επιμήκυνση του ελληνικού προγράμματος κατά δύο χρόνια περιέχεται στο προσχέδιο του νέου μνημονίου, ωστόσο, η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να δεσμευτεί για περαιτέρω περικοπές του προϋπολογισμού και να προχωρήσει σε απολύσεις χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων, σύμφωνα με τη Wall Street Journal.

Σύμφωνα με το προσχέδιο του νέου μνημονίου, που έχει στη διάθεσή της η εφημερίδα, η Ελλάδα θα έχει περιθώριο μέχρι το 2016 (από το 2014 που ίσχυε έως σήμερα) για να έχει πρωτογενές πλεόνασμα στο 4,5 % του ΑΕΠ, ενώ απαιτείται ανά έτος προσαρμογή 1,5% του ΑΕΠ, αντί του 3% χωρίς τη διετή παράταση.

Στο προσχέδιο αναφέρεται ότι η επιμήκυνση, που δεν έχει ακόμη επισήμως εγκριθεί από τους πιστωτές της Ελλάδας, κρίνεται απαραίτητη λόγω της βαθύτερης ύφεσης που έχει συνθλίψει την ελληνική οικονομία, έχει εκτοξεύσει τα ποσοστά της ανεργίας και τις πτωχεύσεις των επιχειρήσεων σε επίπεδα ρεκόρ.

Στα επόμενα δύο με τέσσερα χρόνια η Ελλάδα θα πρέπει να εντείνει τις διαδικασίες για το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων καθώς και την αναμόρφωση του δυσλειτουργικού φορολογικού συστήματος.

Επιπλέον, αναφέρεται ότι η Ελλάδα θα λάβει μέτρα λιτότητας ύψους 13,5 δις ευρώ τη διετία 2013-2014, ενώ το όριο ηλικίας για συνταξιοδότηση θα αυξηθεί από τα 65 έτη στα 67.

Τέλος, σύμφωνα με την εφημερίδα στο μνημόνιο αναφέρεται ότι μέχρι το τέλος του 2013 θα τεθούν σε εφεδρεία 25.000 δημόσιοι υπάλληλοι.
newsbeast

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου