Χρηματική επιβάρυνση σε όσους δεν κατέθεσαν φορολογική δήλωση


Χρηματική επιβάρυνση σε όσους δεν κατέθεσαν φορολογική δήλωση
Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων θα ξεκινήσει τις διασταυρωσεις προκειμένου να εντοπίσει άμεσα  εκείνους τους φορολογούμενους που δεν έχουν υποβάλει δηλώσεις.

Πρωταρχικός στόχος ο εντοπισμός των ''κρυφών'' εισοδημάτων για αυτό και προς αυτή την κατεύθυνση το υπουργείο Οικονομικών απέστειλε εγκύκλιο σε όλες τις εφορίες με την οποία ζητά να σταλούν στη Γ.Γ.Π.Σ. το αργότερο ως τις 31 Αυγούστου όλες οι φορολογικές δηλώσεις που υποβλήθηκαν στις εφορίες χειρόγραφα ή ταχυδρομικά.
Στην εγκύκλιο, σύμφωνα με το Έθνος, διευκρινίζεται ότι θα πρέπει οι προϊστάμενοι των εφοριών να μεριμνήσουν για την άμεση παραλαβή των δηλώσεων που έχουν μείνει στα ταχυδρομεία.
Θα πρέπει να τονιστεί πως η μη υποβολή δήλωσης φορολογίας εισοδήματος συνεπάγεται, ειδικά για τη φετινή χρονιά την επιβολή πρόσθετου φόρου ίσου με το 2,5% του ετήσιου εισοδήματος του παραβάτη, πέραν των λοιπών διοικητικών κυρώσεων που προβλέπει εδώ και πολλά χρόνια η ισχύουσα νομοθεσία.
Επίσης, όποιος φορολογούμενος εντοπιστεί να μην έχει υποβάλει δήλωση, χάνει το αφορολόγητο των 5 χιλιάδων ευρώ καθώς δεν του αναγνωρίζεται το δικαίωμα να προσκομίσει τις αποδείξεις που μάζεψε το προηγούμενο έτος.
Έτσι, θα φορολογείται με επιπλέον 10% για το 25% του συνολικού ετήσιου εισοδήματός του. Αυτό σημαίνει ότι θα υποχρεώνεται να πληρώσει πρόσθετο φόρο ίσο με το 2,5% του συνολικού του εισοδήματος.
gr.news.yahoo.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου