Περιποιηθείτε τον εαυτό σας


Περιποιηθείτε τον εαυτό σας

Για να δείχνετε πάντα λαμπερή και όμορφη

Τα αιθέρια έλαια διεισδύουν στα αιμοφόρα αγγεία κι ενισχύουν τη θρέψη της τρίχας. Επιπλέον, εξισορροπούν την έκκριση ορμονών και με το μασάζ εισχωρούν καλύτερα στην πάσχουσα περιοχή. Πριν ξεκινήσεις την αρωματοθεραπεία, συμβουλεύσου ένα γιατρό, γιατί η τριχόπτωση μπορεί να προκαλείται από κάποιο παθολογικό πρόβλημα.

Τι να κάνεις
Ανακάτευσε 2 σταγόνες αιθέριο έλαιο θυμαριού, 2 σταγόνες έλαιο Atlas Cedarwood, 3 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας και 3 σταγόνες αιθέριο έλαιο δεντρολίβανου. Επειτα βάλε 1/2 κ.γ. έλαιο jojoba και 4 κ.γ. λάδι από κουκούτσια σταφυλιού κι ανακάτευσε. Απλωσε το μείγμα στο κεφάλι σου κάνοντας μασάζ για 2 λεπτά κάθε βράδυ. Απόφυγε το έλαιο δεντρολίβανου αν έχεις υψηλή πίεση.

Βελονισμός
«Ο βελονισμός προάγει την ικανότητα ανάρρωσης του οργανισμού ενεργοποιώντας το ανοσοποιητικό σύστημα», υποστηρίζει η Αφροδίτη Καψίλη, ρεφλεξολόγος, βελονίστρια-ηλεκτροβελονίστρια. Ετσι, βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και, σύμφωνα με στοιχεια, μπορεί να αποτρέψει ή να αντιστρέψει την απώλεια μαλλιών. 

Τι να κάνεις
Ενα κλασικό εργαλείο των βελονιστών είναι το σφυρί plum blossom. Πρόκειται για ένα πολύ μικρό σφυρί, που στην επιφάνειά του έχει 5-7 βελόνες. Ο βελονιστής σου θα το χρησιμοποιήσει πιέζοντάς το σε διάφορες περιοχές του τριχωτού της κεφαλής. Οι βελόνες του θα διεγείρουν και θα τονώσουν την επιδερμίδα.

Ομοιοπαθητική
Ο ομοιοπαθητικός θα σου προτείνει μία εξατομικευμένη θεραπεία. Στην περίπτωση της τριχόπτωσης, αν αποφασίσεις να απευθυνθείς σε κάποιον ομοιοπαθητικό, εκείνος μπορεί να σου δώσει μια θεραπεία για τη γενική ισορροπία του σώματο σε συνδυασμό με κάποια άλλη για την τριχόπτωση. 

Τι να κάνεις
Ο ομοιοπαθητικός θα επιλέξει τα φάρμακα που ταιριάζουν στα συμπτώματά σου ανάλογα με την περίοδο εμφάνισής τους. Για παράδειγμα, αν εμφανίστηκαν μετά από τραυματισμό, θα σου δώσει άρνικα, αν εμφανίστηκαν μετά από κάποιο ψυχολογικό σοκ, θα σου δώσει φωσφορικό οξύ, αν εμφανίστηκαν μετά από εγκυμοσύνη lycopodium, κ.λπ.

Πηγή: myself.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου