Κατασχέθηκαν εννέα τόνοι λαθραίου καπνού


Κατασχέθηκαν εννέα τόνοι λαθραίου καπνού 

Στα 1,2 εκατ. ευρώ οι απώλειες για το Δημόσιο

Εννέα τόνοι λαθραίου καπνού, σε συσκευασίες για τσάι, βρέθηκαν στο Αιγάλεω σε φορτηγό και σε αποθήκη, που χρησιμοποιούσαν τα μέλη οργανωμένης σπείρας ασιατών λαθρεμπόρων, η οποία εξαρθρώθηκε, έπειτα από επιχείρηση της Αστυνομίας Δυτικής Αττικής και της Οικονομικής Αστυνομίας.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν πέντε αλλοδαπούς (Κινέζους και Βιετναμέζους), 32, 29, 27, 25 και 44 ετών αντίστοιχα ενώ αναζητούνται άλλα τρία άτομα που εμπλέκονται στις παράνομες δραστηριότητες της οργάνωσης.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι από τον λαθραίο καπνό που βρέθηκε, για το Ελληνικό Δημόσιο, υπολογίζεται ότι ξεπερνούν τα 1,2 εκατομμύρια ευρώ.

Σε βάρος των εμπλεκομένων σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για λαθρεμπόριο, ενώ επιπλέον οι τρεις από τους συλληφθέντες και για παράνομη είσοδο στη χώρα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών. Η ποσότητα λαθραίου καπνού θα σταλεί στο αρμόδιο τελωνείο για τον ακριβή προσδιορισμό των διαφυγόντων δασμών και φόρων.
newsbeast

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου