Οι σεισμοί μετατρέπουν το νερό σε... χρυσάφι



                                           Το άγγιγμα του Μήδα έχουν οι σεισμοί, οι οποίοι
μπορούν να μεταρέψουν κυριολεκτικά το νερό σε χρυσό, σύμφωνα με  νέα έρευνα η οποία δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Nature Geoscience.


Μάλιστα,ο χρυσός μπορεί να δημιουργηθεί από σεισμούς που δεν είναι καν μεγάλου μεγέθους.Ακόμη και η μικρότερη δόνηση είναι ικανή να προκαλέσει την διαδικασία με την οποία ο χρυσός δημιουργείται από το νερό.

Η επιστημονική έρευνα αναφέρει τη διαδικασία αυτή και απλά εξηγεί πώς δημιουργούνται τα κοιτάσματα χρυσού και ότι χρειάζονται αρκετό χρόνο.

Οι σεισμοί με τις αναπηδήσεις που δημιουργούν στο νερό, το προκαλούν να εξατμίζεται αρκετά γρήγορα. Δεδομένου ότι το νερό περιέχει διάφορες συγκεντρώσεις χρυσού, όταν εξατμίζεται αφήνει πίσω του τον χρυσό.

Το μόνο μειονέκτημα είναι ότι, όπως εξηγούν οι ερευνητές, το νερό περιέχει πολύ λίγο χρυσό, αφού κατά μέσο όρο οι συγκεντρώσεις του είναι μόνο ένα μέρος ανά εκατομμύριο.

Αυτό σημαίνει ότι, ακόμη και αν ένας σεισμός “καταφέρει” να πάρει από το νερό το χρυσό, η ποσότητα του χρυσού που λαμβάνεται είναι μια μάλλον μικρή.

 news.grΠηγή: http://tsekouratoi20133.blogspot.com/2013/03/blog-post_511.html#ixzz2NzhKMsRU

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου