Όταν κοιμάστε τρίζετε τα δόντια σας; Υπάρχει λύση!


                              Σου έχει πει ο φίλος σου ότι τρίζεις τα δόντια σου στον ύπνο σου ή ξυπνάς... 
με πόνο στη γνάθο χωρίς να καταλαβαίνεις γιατί; Πολλές από εμάς τρίζουμε τα δόντια μας στον ύπνο μας ή τα σφίγγουμε τρίβοντας την άνω και κάτω γνάθο, προκαλώντας ζημιές στα δόντια ή φοβερές ημικρανίες κατά τη διάρκεια της ημέρας.
Εφγανίζεται κατά τη διάρκεια του ύπνου, εξαιτίας της υπερέντασης και των ευθυνών της ημέρας, οπότε χωρίς να το συνειδητοποιείς  τείνεις να σφίγγεις ή και να τρίζεις τα δόντια. Το τρίξιμο των δοντιών οφείλεται σε έντονο στρες ή θυμό που έχεις βιώσει κατά τη διάρκεια της ημέρας καμιά φορά ομως είναι κληρονομικό και οφείλεται σε γενετική προδιάθεση. Αν δεν σου το έχει πει σύντροφος,συγγενής ή φίλος που σε παρατηρεί να κοιμάσαι, μόνη σου θα το καταλάβεις αν αισθάνεσαι κουρασμένη κάθε φορά που ξυπνάς και παρατηρείς αλλαγή στη μορφολογία των δοντιών που δεν δικαιολογείται διαφορετικά.
Αν έχεις συχνούς πονοκεφάλους, ενοχλήσεις στον αυχένα και βουητό στα αυτιά- αν σε πονούν οι μυς του προσώπου σου και παρουσιάζεις δυσκολία στο να ανοίγεις το στόμα σου τότε μάλλον πρέπει να σκεφτείς την πιθανότητα να τρίζεις τα δόντια σου.
Αν είναι θέμα άγχους δοκίμασε πριν κοιμηθείς  να κάνεις ένα ζεστό μπάνιο, να ακούσεις χαλαρή μουσική ή να διαβάσεις ένα βιβλίο χωρίς να σκέφτεσαι την δύσκολη ημέρα ή τα προβλήματα.Οι καταχρήσεις και η υπερκατανάλωση καφέ και τσιγάρου μπορούν να το προκαλέσουν ή να το εντείνουν επίσης. Μπορείς μάλιστα μέσα στη μέρα να σφίγγεις και να χαλαρώνεις τη γνάθο σου μόνη, μειώνοντας σταδιακά την πίεση και την ανάγκη του οργανισμού να το κάνει μόνος. Αν μόνη σου δεν τα καταφέρεις, καλό είναι να μιλήσεις γι αυτό στον  οδοντίατρό σου, ο οποίος θα σου υποδείξει τον καταλληλότερο τρόπο αντιμετώπισης.Πιθανότερα θα σου συσντήσει την εφαρμογή κάποιου ειδικού νάρθηκα – ή κάποιο μασελάκι – που θα προστατεύει τα δόντια και δεν θα επιτρέπει στη γνάθο αυτή την πίεση.
Πηγή: queen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου