Διεθνής συνάντηση εκπροσώπων σπηλαίων στα Ιωάννινα


Διεθνής συνάντηση εκπροσώπων σπηλαίων στα Ιωάννινα

Ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα στο χώρο της σπηλαιολογίας

Μια από τις σημαντικότερες συναντήσεις στο χώρο της σπηλαιολογίας θα λάβει χώρα στα Ιωάννινα στις 4-6 Νοεμβρίου. Η Διεθνής Οργάνωση Αξιοποιημένων Σπηλαίων και o Οργανισμός Σπηλαίου Περάματος και η ΠΕΔ Ηπείρου συνδιοργανώνουν μια συνάντηση εκπροσώπων διοικήσεων από 86 σπήλαια του κόσμου.

Η ISCA επέλεξε το Πέραμα Ιωαννίνων, (όπου βρίσκεται το γνωστό σπήλαιο με σταλαγμίτες και σταλακτίτες), σαν τον πρώτο σταθμό της σημαντικής διοργάνωσης, η οποία θα συνεχιστεί και θα ολοκληρωθεί στην Αττάλεια της Τουρκίας.

«Στόχος μας είναι η συνεχής αναβάθμιση του Σπηλαίου και της ευρύτερης περιοχής και αυτό το κάνουμε πράξη αξιοποιώντας κάθε χρηματοδοτική ευκαιρία που υπάρχει. Ήδη έχει ολοκληρωθεί μία σημαντική σειρά έργων και με όσα έχουν σχεδιαστεί και θα περάσουν στη φάση της υλοποίησης το επόμενο διάστημα, όπως οι αναπλάσεις και το Πάρκο Παλαιοντολογίας, επιχειρούμε να μετατρέψουμε την περιοχή σε υπόδειγμα βιώσιμης ανάπτυξης. Έτσι θα αναδειχθεί πλήρως η φυσιογνωμία της και θα καταστεί πόλος ακόμη μεγαλύτερης τουριστικής προσέλευσης», τόνισε ο πρόεδρος του Οργανισμού Σπηλαίου Κώστας Γκόγκος.

Οι εργασίες της συνάντησης θα ξεκινήσουν την Κυριακή στις 9 το πρωί, στην αίθουσα Άννας Πετροχείλου, ενώ το Σάββατο στις 11 το πρωί, ο Πρόεδρος του Οργανισμού Σπηλαίου Περάματος, ο πρόεδρος της Διεθνούς Οργάνωσης Αξιοποιημένων Σπηλαίων και εκπρόσωπος του υπουργείου Πολιτισμού θα παραχωρήσουν συνέντευξη τύπου.
newsbeast

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου