Κυκλοφόρησαν τα πρώτα «ψεύτικα» antivirus για Windows 8


Κυκλοφόρησαν τα πρώτα «ψεύτικα» antivirus για Windows 8

Προσοχή και ψυχραιμία συνιστούν οι ειδικοί

Λίγες μόνο ημέρες μετά την κυκλοφορία του νέου λειτουργικού συστήματος της Microsoft, έκανε την εμφάνιση του ένα νέο malware το οποίο «μεταμφιέζεται» ως πρόγραμμα antivirus.

Όπως και οι προκάτοχοι του, το εν λόγω κακόβουλο λογισμικό είναι σχεδιασμένο ως ένα υποτιθέμενο πρόγραμμα ασφαλείας «antivirus» για τα Windows 8. Έχει προγραμματιστεί ώστε να εμφανίζει ψεύτικα αποτελέσματα τα οποία δείχνουν πως ο υπολογιστή σας είναι γεμάτο ιούς. Με αυτόν τον τρόπο προσπαθεί να σας εκφοβίσει ώστε να σας αποσπάσει χρήματα, προσφέροντας σας για αγορά ένα ψεύτικο πρόγραμμα προστασίας.

Υπάρχουν ήδη βέβαια malware, κακόβουλα προγράμματα και ιοί δηλαδή οι οποίοι μπορούν να προσβάλλουν το νέο λειτουργικό. Το συγκεκριμένο όμως φαίνεται πως είναι το πρώτο πλαστό antivirus. Η Trend Micro αναγνώρισε την συγκεκριμένη απειλή ως TROJ_FAKEAV.EHM.

«Είναι χαρακτηριστικό για τους κυβερνοεγκληματίες να εκμεταλλεύονται την διάθεση κάθε νέας τεχνολογίας ώστε να εξελίσσουν τις κακόβουλες εφαρμογές τους» λέει η Trend Micro. «Για να είστε ασφαλείς, θα πρέπει να διατηρείτε την ψυχραιμία σας και να σκέφτεστε διπλά προτού κάνετε κλικ σε κάποιο σύνδεσμο ή επισκευτείτε μια ιστοσελίδα, ειδικά όσες υπόσχονται δωρεάν προγράμματα. Αν είναι πολύ καλό για να είναι αληθινό, μάλλον είναι κακό».

Η Microsoft πάντως δουλεύει σκληρά για να καταπολεμήσει απειλές τέτοιου είδους. Προσφέρει μάλιστα δωρεάν και το δικό της προϊόν, το Microsoft Security Essentials για να προστατέψει τους χρήστες της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου