Επιστροφή σε ρυθμούς ανάπτυξης για την Μεγάλη Βρετανία το 2013

Επιστροφή σε ρυθμούς ανάπτυξης για την Μεγάλη Βρετανία το 2013

Άνοδο 1,1 % προβλέπει οικονομικό ινστιτούτο

Η εθνική οικονομία της Μεγάλης Βρετανίας θα επιστρέψει σε χαμηλούς ρυθμούς ανάπτυξης το 2013 αναφέρει σε σημερινή έκθεσή του, κορυφαίο βρετανικό «think-tank». 

Το Εθνικό Ινστιτούτο Οικονομικών και Κοινωνικών Ερευνών (NIESR) προβλέπει ότι το βρετανικό ΑΕΠ θα υποχωρήσει φέτος κατά 0,1%, μετριάζοντας την υποχώρηση σε σχέση με την πρόβλεψη του Αυγούστου, για συρρίκνωση 0,5%. Η θετικότερη πρόβλεψη οφείλεται στην εκπληκτικά ισχυρή ανάπτυξη κατά το τρίτο τρίμηνο του 2012.

Ωστόσο, το NIESR αναθεώρησε προς τα κάτω τις προβλέψεις για το 2013, αναμένοντας θετικούς ρυθμούς 1,1% σε σχέση με την προγενέστερη πρόβλεψη για ανάπτυξη στο 1,3%. 

«Οι κίνδυνοι για την οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου εκπορεύονται από τις εξωτερικές καταστάσεις. Οι εξελίξεις στη ζώνη του ευρώ, είναι πολύ σημαντικές λόγω των εμπορικών και οικονομικών δεσμών», αναφέρει το NIESR.

Το κορυφαίο βρετανικό ινστιτούτο, επανέλαβε την άποψή του ότι τα μέτρα λιτότητας που προώθησε ο κυβερνητικός συνασπισμός, συνεχίζουν να βλάπτουν την ανάκαμψη της χώρας.

«Η επιστροφή της εγχώριας ζήτησης και των επιχειρηματικών επενδύσεων είναι αυτά που απαιτούνται για μια βιώσιμη ανάκαμψη» αναφέρει το NIESR, περιγράφοντας τις τρέχουσες επιχειρηματικές επενδύσεις ως «σοκαριστικά χαμηλές» και σημειώνοντας ότι ήταν κατά 14% μειωμένες σε σχέση με την προ ύφεσης περίοδο.
newsbeast

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου