Σημαντικό πρόβλημα με το Google Maps σε συσκευές HTC


Σημαντικό πρόβλημα με το Google Maps σε συσκευές HTC

Η τελευταία αναβάθμιση προκαλεί συνεχόμενες επανεκκινήσεις των συσκευών

Όσοι χρήστες κινητών της HTC αναβάθμισαν το Google Maps στην τελευταία έκδοση θα έχουν προσέξει πως η συσκευή τους παρουσιάζει ασταθή συμπεριφορά. Συγκεκριμένα, μέσα στα πρώτα λεπτά από το άνοιγμα της εφαρμογής οι συσκευές πραγματοποιούν hot reboot από μόνες τους, γρήγορη επανεκκίνηση δηλαδή, ενώ στη συνέχεια παρατηρείται πρόβλημα στην λειτουργία του bluetooth και της σύνδεσης δεδομένων.

Το πρόβλημα στις συνδέσεις λύνεται μόνο αν ο χρήστης πραγματοποιήσει εκ νέου επανεκκίνηση της συσκευής, ενώ δεδομένου ότι υπηρεσίες του προγράμματος Google Maps εκτελούνται συνεχώς στο προσκήνιο, όπως για παράδειγμα το latitude, η συσκευή εξακολουθεί να επανεκκινείται από μόνη της μέχρι ο χρήστης να απεγκαταστήσει την αναβάθμιση.

Το πρόβλημα εντοπίστηκε αρχικά στις συσκευές HTC Rezound, HTC Sensation και στη σειρά HTC One ενώ πιθανότατα επηρεάζει την πλειοψηφία των συσκευών Android της εταιρείας ασχέτως με το αν ο χρήστης έχει κάνει root ή όχι. Ήδη η Google σε συνεργασία με την HTC προσπαθούν να λύσουν το πρόβλημα.

Μέχρι να επιλυθεί το πρόβλημα και να κυκλοφορήσει οι νέα έκδοση, όσοι χρήστες έχουν παρατηρήσει περίεργη συμπεριφορά, καλό θα είναι να απεγκαταστήσουν την αναβάθμιση, πηγαίνοντας στις ρυθμίσεις, επιλέγοντας «Εφαρμογές», «Όλα», και αφου βρουν το Google Maps στην λίστα να πατήσουν «απεγκατάσταση ενημερώσεων» . Αν αυτό δεν είναι δυνατό, μπορούν να προμηθευτούν την αμέσως προηγούμενη έκδοση του Google Maps από την παρακάτω διεύθυνση, επιλέγοντας το link που εμφανίζεται κάτω από το «Download from apktop»: http://www.iapktop.com/google-maps-6-9-0-build609001403.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου