Ρομποτικό έντομο βάρους δύο τόνων



Ρομποτικό έντομο βάρους δύο τόνων
                         Το Stompy θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως μεταφορικό μέσο



Αν σκέφτεστε να επενδύσετε σε κάποιο, πραγματικά περίεργο ρομπότ, πλέον έχετε την ευκαιρία. Το project Stompy ανέβηκε στο Kickstarter και αν συγκεντρώσει 65.000 δολάρια τότε θα δούμε μια αρκετά ενδιαφέρουσα κατασκευή.

Δημιουργοί του είναι καθηγητές και φοιτητές ενός αμερικανικού πανεπιστημιακού τμήματος ρομποτικής με το όνομα Project Hexapod και αν κάτι πράγματι ξεχωρίζει το Stompy είναι ότι, εκτός των άλλων, θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως μεταφορικό μέσο.

Στόχος της προσπάθειας είναι να γίνει η κατασκευή ρομπότ αυτού του μεγέθους όσο γίνεται ευκολότερη. Αυτός είναι και ο λόγος άλλωστε που το project θα είναι open source.

Με άλλα λόγια με την ολοκλήρωση του θα γίνουν διαθέσιμα στο κοινό όλα τα σχέδια, τα διαγράμματα, οι πληροφορίες και γενικώς όλη η απαραίτητη τεχνογνωσία που συνδέεται με την κατασκευή του.



Με βάση αυτά οποιοσδήποτε θα μπορεί όχι απλώς να φτιάξει κάτι αντίστοιχο αλλά και να τα χρησιμοποιήσει ως βάση για κάτι ακόμη καλύτερο και πιο εξελιγμένο.

Με άλλα λόγια η χρηματοδότηση του Stompy δεν είναι απλώς κάτι που θα κάνει κάποιος προκειμένου να δημιουργηθεί ένα παράξενο ρομπότ.

Είναι η υποστήριξη ενός προγράμματος το οποίο μπορεί να πάει την επιστήμη της ρομποτικής αρκετά βήματα πιο πέρα απ' ό,τι είναι σήμερα!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου