Σώστε τα μαλλιά σας από την ταλαιπωρία του καλοκαιριού


Σώστε τα μαλλιά σας από την ταλαιπωρία του καλοκαιριού

Αναγκαία η σιλικόνη και το μετάξι για να τα επαναφέρετε στην αρχική κατάσταση

Παρότι οι περισσότερες από μας κάθε άλλο παρά στο έλεός τους αφήνουμε τα μαλλιά μας το καλοκαίρι, μιας και τρελαινόμαστε στις μάσκες, στα αντηλιακά μαλλιών και στα μετάξια, εν τέλει κάτι γίνεται και καταλήγουμε να τα θρηνούμε κάθε φορά που πιάνουμε χτένα, κάθε φορά που τα κοιτάμε, κάθε φορά που κάποιος πάει να τα αγγίξει.

Το θέμα είναι πως κανείς δεν μπορεί να τα βάλει με τον ήλιο, το αλάτι της θάλασσας και φυσικά το χλώριο της πισίνας. Αυτά αρκούν για να ταλαιπωρήσουν και να αφυδατώσουν τα μαλλιά μας.
Η ενυδάτωση όμως, κάνει θαύματα. Τα σαμπουάν, οι μάσκες και τα conditioner με πλούσια ενυδατική σύνθεση είναι απαραίτητα. Μια φορά την εβδομάδα καλό είναι να κοιμόμαστε με την μάσκα στα μαλλιά ή με ένα εξειδικευμένο overnight προιόν θρέψης.

Όσο για το ενοχλητικό φριζάρισμα είναι απαραίτητο το leave in conditioner τουλάχιστον για 3-5 φορές την ημέρα, επί δυο συνεχόμενες ημέρες. Έτσι τα μαλλιά θα ισορροπήσουν και πάλι και ο έλεγχος του φριζαρίσματος θα είναι πανεύκολος. Το χλώριο της πισίνας μπορεί να κάνει ανεπανόρθωτη ζημιά στα βαμμένα μαλλιά. 

Γι' αυτό σε αυτή την περίπτωση ίσως χρειάζεται μία σειρά επαγγελματικών προιόντων κομμωτηρίου. Τα λαστιχάκια και τα κλάμερ επίσης μπορούν να κάνουν ζημιά στα μαλλιά μας. Η σιλικόνη και το μετάξι, καθώς και η αποφυγή των σφιχτών κότσων και pony-tails θα βοηθήσουν σημαντικά.

Πηγή: queen

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου